Wednesday, December 14, 2016

Pati Delima Gulsan Asli Murah di Dungun



 




Nabi Muhammad SAW bersabda, “Tidak ada delima yang tidak mempunyai buah dari delima surga di dalamnya” (HR Abu Nu’aim)

Rasulullah juga bersabda,

“Buah delima dan kulitnya memperkuat pencernaan di perut.”

(HR Abu Nu’aim dan Al-Jauzi)



Setiap kali Ibnu Abbas mendapati buah delima, dia akan memakannya. Orang-orang menanyakan kepadanya mengapa dia melakukan hal itu, dan dia menjawab, “Aku benar-benar percaya bahwa tak ada satu pun buah delima di dunia ini yang tidak mengandung satu biji dari salah satu biji dari surga. Barangkali biji ini adalah yang dari surga itu.” (Kisah sahabat)






Khasiat perubatan sudah dijumpai sejak 8000 tahun yang lalu oleh masyarakat Parsi Purba kerana ia mengandungi pelbagai jenis vitamin, Magnesium dan Calcium.


 



  25 khasiat delima

  1. Membaikpulih fungsi hati dan limpa
  2. Mencuci buah pinggang dan salur kencing
  3. Membantu penghadaman
  4. Membuang lemak-lemak berlebihan
  5. Menambah tenaga
  6. Mengelakkan alahan bagi wanita mengandung
  7. Mengubahsuai hormon bagi wanita menopause
  8. Membaiki sistem pembersihan dan pengaliran darah
  9. Merawat @ membaikpulih pesakit kencing manis
  10. Menambahkan tenaga dan mengelak dari penyakit lemah tenaga batin
  11. Mencantikan kulit\
  12. Mengurangkan pengumpulan lemak di dinding pembuluh darah
  13. Mengelakkan dari salur darah tersumbat dan mengeras yang menjadi punca penyakit jantung
  14. Mengurangkan tekanan darah sebanyak 5% di kalangan pesakit tekanan darah tinggi jika mengambil Jus Delima sebanyak 50cc setiap hari selama 2 minggu
  15. Menghalang pembentukan sel barah payu dara 
  16. Melawan penyakit gout
  17. Mengurangkan batuk dan menghilangkan kahak
  18. Merawat 'sinus'
  19. Meningkatkan tenaga
  20. Menguatkan sistem penghadaman, membersihkan usus dan mengeluarkan keracunan  badan
  21. Mengatasi penyakit anemia dengan membekalkan zat besi yang secukupnya
  22. Menormalkan fungsi hati
  23. Menstabilkan peredaran darah
  24. Merawat cirit birit, sakit telinga, pandangan kabur, sakit gusi  
  25. Mencuci darah kotor
Di Jepun terdapat laporan yang menggalakkan pengambilan Jus Delima dalam membantu mengubati penyakit jantung, tekanan darah tinggi, menambah tenaga, untuk kecantikan kulit dan banyak lagi khasiat lain. Korang boleh google je khasiat delima ini dan tahu lebih lanjut dalam banyak article.


13 KHASIAT DELIMA KHUSUS UNTUK WANITA YANG MENGAMALKANNYA
1. Menegangkan payudara
2. Mencantikkan kulit - merawat kulit rosak/kulit kering/kulit berjerawat
3. Mencerahkan kulit
4. Menegangkan kulit dan menjadikannya awet muda
5. Membuang lemak berlebihan terutama di perut
6. Merapat dan menyuburkan rahim - menormalkan kitaran haid yang tidak teratur
7. Merawat dan mencegah kanser rahim 
8. Memelihara kadar keseimbangan hormon semasa haid (elak moody)
9. Membakar kalori dengan cepat, elak pertambahan berat badan
10. Mengubahsuai dan membaikpulih hormon semasa menopouse - 
sesuai dihadiahkan kepada ibu tersayang.
11. Merawat KEPUTIHAN dan jangkitan kulat di faraj/rawat kegatalan faraj.
12. Menghalang pembentukan SEL BARAH PAYUDARA
13. Menjaga kesihatan usus besar dan kecil (lawas)




Boleh makan dengan cara-cara berikut:

  1. Makan terus dua sudu plastic besar, kemudian minum air
  2. Ambil 2 sudu besar, masukkan dalam cawan. Campur dengan air.
  3. Ambil 2 sudu besar pati delima, 2 sudu besar madu lebah. Campur dengan 1 cawan air.


 Rasanya sedap dan badan akan rasa lain sikit after makan selama seminggu, Badan kurang letih, ke toilet memang selalu lah untuk buang toksin.








TESTIMONI PENGGUNA
(DIAMBIL DARI GOOGLE)



KULIT CERAH
Saya baru minum 1/2botol pati delima, tiba-tiba malam tadi hubby tegur, dia kata nape muka saya nampak lebih cerah...hehe penangan pati delima kot.. - Ani, Pasir gudang

LAWAS BUANG AIR
akak, sejak minum pati delima ni, sy buang air besar mmg lawas, tak perlu lagi nk minum yogurt setiap hari untuk kasi lawas..seronok sgt.. - Suria, Seremban

BADAN BERTENAGA
Akak rasa sekarang ni badan bertenaga, kalau tak..bila petang aje mata asyik rasa ngantuk nk tidur..memang boleh jadikan amalan..buang air besar pun lawas - Haliza, Kota tinggi

PERUT KEMPIS
kak shaini, saya sejak bersalin, badan naik..ni saya amalkan pati delima, rasanya perut saya makin kempis..badan rasa ringan - nurul, singapore


RAWAT KEPUTIHAN
saya mkn pati delima ni untuk rawat keputihan, lps seminggu mkn, keputihan keluar banyak..naik risau juga tp lepas seminggu kemudian, keputihan yang keluar dah semakin kurang..mungkin ni cara ia merawat..sekarang dah tak perlu pakai pantiliner..alhamdulillah..- nilda, pasir gudang


RAWAT RESDUNG 
saya ada masalah resdung yang agak serius, pagi2 mesti bersin-bersin..hidung selalu gatal..saya try minum pati delima+sapu minyak jerslin kat hidung 3-4x sehari..lps 2 hari muka saya rasa gatal-gatal..tapi saya teruskan aje minum pati delima n sapu jerslin..2hari kemudian dah takde rasa gatal..tiap pagi juga dah tak bersin..alhamdulillah syukur..- masni, muar.


BADAN BERTENAGA DAN ELAK SELSEMA 
Ibu sya berumur 56tahun..katanya bila dia amal pati delima, badan rasa bertenaga, dulu kerap kena selsema ni dah lama xkena selsema..kiranya mmg sesuailah untuk dihadiahkan kat ibu tersayang, biar ibu sentiasa sihat..alhamdulillah - sha, kelantan.


RAWAT DENGKUR 
suami mengalami masalah dengkur yang serius sampai anak-anak pun tegur..jadi kak shaini mencadangkan sy kasi suami PATI DELIMA ni..saya siap suapkan suami 1 sudu setiap pagi n malam sebelum tidur..kalau tak,mau dia nk minum sndiri..dan alhamdulillah baru kasi 4hari, dengkurnya tu dah semakin kurang..syukur sesangat..- Aini, Kuala Krai.


PERUT KEMPIS DAN STABILKAN HAID
Kak Ya baru minum 3hari pati delima ni dah nampak perut kempis..rasa kenyang..minum pati delima ni perut rasa selesa..period pun lawas tak macam dulu..- Nik Suria, Guchil Kelantan.

KULIT BERSERI
Mantap kak...tq.suami aza puji2,dia kata muka aza berseri.skrg aza bg dia cuba minum jg sb dia kuat berdengkur.kak aza ada suggest kt kwn aza dia tgl brunei gak - Aza, Brunei
KULIT LEMBUT DAN LICIN 
Pati delima baru minum setengah botol..tapi kulit rasa lain..rasa lembut,licin.. - Rose, Kuala Krai.

TAMBAH ANTIBODI BADAN
Saya dah amal pati delima dah 1 botol dah..memang sejak awal lagi dah rasa khasiatnya..kulit cerah, haid lawas, keputihan pun dah takde dah..dan yang saya baru perasan, saya tak mudah dijangkit selesama/batuk. sebelum ni kalau anak-anak tak sihat, lepas diaorg baik, sure saya pulak yang kena..rasanya pasti PATI DELIMA ni dah tambah ANTIBODI dalam badan saya..hehe..alhamdulillah..- kak sa, Pasir Gudang.





HARGA

1 BOTOL X RM 19
2 BOTOL X RM 18
4 BOTOL X RM 17


BERMINAT???
PM / WHATSAPP +60109266926

Tuesday, December 13, 2016

DTRIM.com SPECIAL EDITION


==========================
DTRIM.COM SPECIAL EDITION
==========================
 
💥KELEBIHAN DTRIM.COM💥
💐Bertindak secara efektif, membakar lemak lebihan,mengurangkan selera makan dan meningkatkan tenaga.
💐Pengambilan produk ini harus bersama-sama dengan diet yang seimbang dan program senaman untuk hasil yang berkesan secara sihat.
💐Dinasihatkan minum banyak air kosong dan amalkan memakan buah-buahan.
💐Setiap kapsul adalah hasil penemuan dari tumbuh-tumbuhan semulajadi dan selamat.
💐Tiada kesan sampingan dan cirit-birit.
💐Tiada bahan tiruan atau bahan tambahan.
💐100% bahan semula jadi.
 
 
 
 
 
Apa yangg special dengan dtrim.com ni sampai dapat nama special editon??? Special nya edisi ni adalah disebabkan:-
1. 35capsule (biasa 30capsule).
2. Penambahan ekstrak lemon bahan semulajadi yang membantu pengguna utk mencapai target berat dengan lebih cepat dan selamat.
3. Harga lagi murah dari edisi sebelum ni.
4. Berkesan dan selamat utk digunakan.
Nak cek anti-fake code?? Boleh click d-trimspecialedition.com
 
 
TESTIMONI
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HARGA
 
SEBOTOL X RM 49
2 BOTOL X RM 45
3 BOTOL X RM 42
4 BOTOL X RM 40
 
BERMINAT!!!
Whatsapp Maya di +60109266926
Whatsapp Maya di +60109266926
Whatsapp Maya di +60109266926

LATOJA BODY FIRMING CREAM MEMBAKAR LEMAK


  LATOJA BODY FIRMING CREAM MEMBANTU MEMBAKAR LEMAK BERLEBIHAN

LATOJA BODY FIRMING CREAM
LATOJA BODY FIRMING CREAM




LATOJA BODY FIRMING CREAM

KORANG SEMUA NAK KURUS TAK??
NAK TAHU TAK RAHSIA KURUS 
PALING MUDAH DAN BERKESAN??? 
SAPU..SAPU..JE DAH HILANG!!.



Latoja Body Firming Cream ialah merupakan krim yang dirumus khas dalam
 membantu anda mendapatkan bentuk badan ideal. 
 
 
 
Kandungan Latoja Body Firming Cream
didatangkan dengan ramuan bahan-bahan yang dijanjikan seperti Sambucus Nigra,
Qilnat Squalane,Minyak Jojoba Oil,Algae,Vitamin,Grapeseed Powder,dan terakhir 
Extracts Witch Hazel.Kesemua ramuan yang telah digabungkan memberi anda 
kesan perubahan seawal minggu!!.
 


FUNGSI/MANFAAT
LATOJA BODY FIRMING CREAM

Membantu membakar lemak berlebihan dgn pantas dibawah lapisan kulit.
Membantu Memudarkan tanda regangan (strechmark) dan selulit.
Kesan boleh dilihat hampir SERTA MERTA dalam 1x penggunaan!.
Membantu memperbaiki tekstur kulit agar lebih halus & licin.
Membantu meningkatkan kesan detox, sistem pencernaan dan atasi sembelit
Membantu mengecilkan perut buncit,lengan,kaki serta pinggul.
Membantu melancarkan sistem peredaran darah.
Membantu membuang angin berlebihan dalam badan.
Membantu mencegah kulit drpd menjadi kendur slps penurunan berat badan.
Membantu mengurangkan sakit belakang,sakit sendi dan sakit otot.
Membantu menjadikan kulit lebih lembap,anjal dan elastik.
Sesuai untuk digunakan sebagai krim dalam pengurutan tradisional.
Membantu memperbaiki kesihatan wanita yang baru melahirkan anak.
Lelaki dan wanita boleh gunakan Latoja Body Firming Cream ni.

LATOJA BODY FIRMING CREAM
KELEBIHAN LATOJA BODY FIRMING CREAM




CARA PENGGUNAAN LATOJA BODY
FIRMING CREAM
 

Sapu krim dan lakukan sedikit urutan ringan sehingga ia menyerap 
sepenuhnya di bahagian yang hendak dirawat pada 
setiap pagi dan malam. untuk kesan yang lebih bagus, sila balut dengan plastik pembalut makanan bahagian yang telah disapu krim latoja.


TIPS KURUS MUDAH
DAN BERKESAN

 Mulakan hari anda dengan menu dan jumlah sarapan yang mencukupi.
Pastikan setengah hidangan untuk makan tengahari dan makan malam
 mengandungi sayuran dan buah-buahan.
Makanlah sedikit sebelum anda menghadiri majlis makan malam.
 Tambahkan satu hidangan untuk buahbuahan dan sayuran pada menu anda. 
Untuk setiap hidangan, jangan sesekali menggunakan pinggan yang besar. 
 Ambillah hidangan sup yang lebih banyak.Sup biasanya rendah kalori 
dan membuatkan anda cepat kenyang.
 Bawalah bekal ke pejabat.Ini untuk membantu mengelakkan anda
 makan tengahari secara berlebihan. 
Cubalah untuk tidak mengambil gula selama dua minggu.
 Jangan‘jadikan’diri anda gemuk dengan‘memenuhi’permintaan perut.
Berusahalah untuk mengambil menu rendah kalori sebelum 
mengambil hidangan lain. 
 Jadikan makanan sebagai hidangan yang mempunyai tujuan
 iaitu ‘hidup sihat’. 
Ubahlah jadual makan malam anda.Kalau biasa makan banyak
 ubahlah kepada makan sedikit.





PANTANG LARANG LATOJA BODY
FIRMING CREAM

Amalkan gaya hidup sihat
Kurangkan makanan tidak berkhasiat
Lemak tinggi
Berminyak
Minuman bergas
Minuman keras
Kami doakan anda hasil yang terbaik=)


TESTIMONI/REVIEW PENGGUNA
LATOJA BODY FIRMING CREAM

Ada testimoni pengguna Latoja Body Firming Cream.
Boleh rujuk snap testimoni di bawah.=)




 
 














HARGA
 1 TIUB X RM 25
2 TIUB X RM 20
4 TIUB X RM 18

BERMINAT???

PM / WHATSAPP +60109266926



 

Saturday, December 10, 2016

24 Kebaikan Teh Bunga Ros


Teh Bunga Ros boleh dikatakan minuman herba yang semakin mengambil tempat di hati wanita yang ingin tampil cantik, berseri, sihat dan bertenaga dengan kaedah semulajadi tanpa produk berasaskan bahan kimia. Rata rata bersetuju dengan kesan kesan amalan pengambilan Teh Bunga Ros ini yang amat bagus untuk kesihatan dan kecantikan!





Bau Teh Bunga Ros  yang Wangi

Bila minum Teh Bunga Ros keluaran Maya Naturale, aroma bunga rose dia memang wangi dan kuat baunya ! Rasa tenang dan relaks. 

Rasa Rose Bud Tea - Rupa bentuk dried rose bud sebenarnya memang dah buat kita rasa teruja nak mencubanya. Kecantikan bunga ros membuatkan kita rasa cantik semasa meminumnya. Rasanya sama seperti minum air kosong cuma ada sedikit rasa rose. Rasa dia rasa macam minum herba green tea dan tak perlu nak tutup hidung sebab bau dia wangi. Ramai yang jatuh cinta dengan sensasi yang dialami semasa meminum teh bunga ros oleh Maya Naturale.
Insha Allah boleh buat cik puan bertambah cantik dan berseri.


Kesan Pengambilan Rose Bud Tea
Selepas beberapa jam minum rose bud tea ni perut akan rasa tak sedap sikit seperti rasa memulas mulas. Dan akhirnya dah tentu ke toilet. Proses detoksifikasi berlaku dengan efektif. Bagi yang ada masalah sembelit, sila amalkan pengambilan Teh Bunga Ros Insha Allah  boleh membantu selesai masalah.
Sekiranya keesokannya cik puan ada perjalanan jauh, disarankan minum awal sebab takut memulas semasa dalam perjalanan.

 
 
24 Khasiat Amalan minum Teh Bunga Ros
1)       Menenangkan ketegangan saraf dan emosi.(penenang)
2)       Bagus untuk kecantikkan kulit
3)       Merawat ulser perut
4)       Membuka penutupan pada saluran bronkial (paru-paru)
5)       Membantu proses penghadaman
6)       Mencium bau bunga ros dapat menguatkan daya ingatan mereka yang mudah lupa. (Hasil penyelidikan saintis Jerman)
7)       Sebagai antiseptik dan merawat kulit yang luka , terbakar , ruam dan ekzema.
8)       Merawat jangkitan pada mata.
9)       Meredakan sakit tekak
10)   Merawat infeksi  pundi kencing
11)   Memberi kesan penyejukan  pada badan – merawat demam dan selsema
12)   Merangsang pertumbuhan tisu dan penghasilan kolagen (awet muda)
13)   Mengekalkan kesihatan usus
14)   Mengandungi bahan pengantioksida – Flavonoid yang dapat menentang kanser dan penyakit kardiovaskular.
15)   Meredakan kebimbangan dan kemurungan (anti-depressent)
16)   Meransang penghasilan hempedu oleh pundi hempedu
17)   Mengurangkan keradangan dan kesakitan sendi seperti  pesakit osteoarthritis
18)   Melancarkan kitar haid dan masalah rahim.
19)   Mengandungi vitamin A , B3, C, D dan E.
20)   Merawat cirit-birit
21)   Menghilangkan keletihan
22)   Menghilangkan sakit kepala dan pening
23)   Melancarkan penghadaman
24)   Mengelakkan masalah sembelit



Cara Penyediaan Maya Naturale Rose Bud Tea
Masukkan 2-3 rose bud ke dalam 250ml  air panas.
Boleh tapis sebelum minum dan digunakan semula untuk rendaman kedua atau minum terus bersama kelopak bunga ros.
Untuk rasa yang lebih sedap, boleh tambah stevia, madu, gula batu atau prebiotic Helvia ke dalam minuman.
Sebelum minum jangan lupa baca Bismillahhirrahmanirrahiim dan selawat ke atas Rasulullah saw dan niat Ya Allah asbab minum teh ini bagi hambaMU ini cantik, sihat dan berseri. Aamiiin. Minum teh pun dapat pahala.

Amalkan pengambilan setiap hari untuk kesihatan dan kesegaran yang berpanjangan

P.S. Memang betul minum teh bunga ros boleh memberi  rasa tenang dan relaks. Lepas ni kalau rasa-rasa nak hilangkan letih dan tension, kekal sihat dan cergas jadikan minum teh ros keluaran Maya Naturale sebagai amalan.







Penafian : Produk Ini tidak bertujuan untuk merawat, mengubati atau mengdiagnos sebarang penyakit. Sila berjumpa dengan doktor sekiranya anda mempunyai masalah kesihatan

TIDAK DIGALAKKAN UNTUK WANITA HAMIL DAN MENYUSUKAN ANAK

Harga Rose Bud Tea  oleh Maya Naturale Murah dan Berpatutan

Harga Maya Naturale Dried Rose Bud  
Pek 50 gram RM 26
Jar 100 gram RM 49