PROMOSI SEMPENA HARI KEMERDEKAAN

SENARAI HARGA SPECIAL SEMPENA MERDEKA DAY. BERMULA 25 - 31 OGOS.2014
-A-
Al-Razi Soap = RM 35
arburtin sabun 2 KETUL RM 15
alpha arburtin serum rm 19
alpha arburtin scrub rm 17
alpha arbutin losyen rm 45
-B-
BB Cream Naturactor = RM35
Babies Blink Set BIASA = RM 48
Babies Blink Set 5 INM 1 = RM 55
Babies Blink Drink whitenin in 7 days RM 75
Bedak Arab = RM33
-C-
Cocoa Collagen Power Plus = RM43
Chriszen moist + serum = RM 50
-D-
D'herbs = -20%
Dnars TRIAL SET= RM50

-E-
Egg Mask = RM10
Genie Bra = RM 35
-F-
Fereena Ferkids = RM 45
Fereena Losyen Inch Loss = RM50
Fereena Coffee = RM32
Fereena Floral Water = RM50
Fereena Mr. Arrogant Coffee = RM39
-H-
Harum Malam = RM25
-I-
ibu putih collagen drink rm 55
Ibu Putih KRIM = RM18
Ibu Putih Krim Strawberry = RM 24
Ibu Putih Strawberry SABUN= RM18
Ibu Putih Sabun = RM18
Inai magic rm 7
-J-
-K-
K Colly = RM95
K White = RM75
Kawai white rm 118
-L-
Lip Tint = RM5
Lip Scrub = RM 18
-M-
Mask Sheisdo + Eye Mask = 12pcs RM10
Miracle Slimming Coffee = RM55
-N-
Naked 2 / Naked 3 EYESHADOW RM 20
-O-
OVISPA RM75
-P-
Perla Coklat = RM40
Perla Coffee = RM38
Perla Jus = RM33
Pinkyna White (20 sachet) = RM 45
Platinum Ladyxara = RM 57
-R-
Radiance RM 140
Royal Slymm = RM 75
-S-
Sabun USA = 3 KETUL RM20
Satin skinz rm 118
Sedap Malam = RM20
Slimm n Fit Baju utk lelaki = RM35
Supra krim germany repack 7grm rm 18
-T-
Tia Amelia SET = RM85
-V-
V'Asia = -20%
VARIABLE Y SERUM EYELASH RM 14
vida beauty 10%
-W-
Wis Putih Set = RM 76
-Z-
zofea RM 118
LAIN-LAIN
turtle twilight rm 30
water dispenser 3 layer rm 100
bekas beras rm 110
mini aircond rm 30
insect pest controller rm 18

BERMINAT SILA PM FB/ WHATSAPP/SMS +60109266926

Top 5 Popular Products for Last 7 Days

Wednesday, August 13, 2014

OVISPA RENDAM KAKI KURUS BADAN MURAH RM 75 JE







Dari segi Sains klasik perubatan Cina ada menganggap " kaki seperti akar kepada intipati ". 'OVISPA - KURUS RENDAM KAKI' adalah gabungan rahsia yang memerlukan anggaran 45 ℃ air suam untuk mendapatkan manfaat sepenuhnya. Interaksi antara haba dan pengapungan air yang merangsang pergerakan zarah cecair adalah penting untuk tindak balas 'OVISPA - KURUS RENDAM KAKI' ke dalam badan melalui tapak kaki, yang menuju ke arah pigmentasi kulit dan sel-sel lemak. Semua lebihan yang tidak diingini akan dikeluarkan melalui proses perkumuhan cecair.

'OVISPA - KURUS RENDAM KAKI' juga digabungkan untuk kesan pemutihan kulit yang komprehensif  melalui bahan campuran seperti (asid L- askorbik , derivatif Vitamin C , ekstrak Licorice, Ekstrak Mulberry, Arbutin dan tumbuhan yang asasnya merupakan agen pemutihan kulit) berfungsi  untuk menghasilkan tenaga haba dari titik tengah ke kaki yang akan memberi kesan kulit yang lebih cerah dan lebih jelas. 'OVISPA - KURUS RENDAM KAKI' Slimming kaya dengan Ikan Protein Laut Dalam dan ekstrak Centella asiatica disediakn bagi membantu untuk memulihkan badan dengan serat elastik dan tisu kolagen untuk hasil pemutihan yang berpanjangan. 'OVISPA - KURUS RENDAM KAKI' Slimming menguruskan kaki dan badan bermanfaat untuk dengan membakar lemak dalam badan yang berlebihan ke dalam bentuk cecair dan menyediakan penghidratan untuk kulit serta mengawal peredaran darah. Ia juga membantu dalam meningkatkan metabolisme yang berkesan mengerluarkan toksin dari badan dan akan kulit lebih cerah, lebih lembut dan wajah yang berseri.



KEGUNAAN OVISPA

OVISPA - KURUS RENDAM KAKI  menguruskan badan dengan membakar lemak badan yang berlebihan dan menyediakan penghidratan untuk kulit serta mengawal peredaran darah. 

OVISPA - KURUS RENDAM KAKI  membantu dalam meningkat metabolisme serta berkesan membuang toksin daripada badan untuk menjadikan menjadikan kulit lebih putih, lembut dan berseri.
(kadang-kadang toksin dalam badan yang menyebabkan susah nak slim even if kata dah try nak berdiet bagai nak rak)

OVISPA - KURUS RENDAM KAKI mengurangkan lemak tepu, mengecilkan bahagian pinggang, mengempiskan bahagian perut, melangsingkan bahagian tangan dan kaki, seterusnya mengembalikan bentuk badan yang sempurna. Kini anda boleh memakai apa sahaja dan bergaya dengan citarasa fesyen yang anda suka! 

OVISPA - KURUS RENDAM KAKI  dihasilkan untuk memudahkan proses tersebut dengan cara yang senang ,selamat dan selesa dengan kaedah yang lebih baik dan sihat daripada liposuction atau lain-lain pembedahan kosmetik.

OVISPA - KURUS RENDAM KAKI  kaya dengan protein Deep Sea Fish dan ekstrak Centella asiatica yang berfungsi untuk memulihkan serat elastin dan tisu kolagen dalam tubuh untuk hasil pemutihan kulit yang lebih lama. 

SETIAP SET ADA 10 SACHET DAN 1 SLIM CREAM
            

CARA PENGGUNAAN


LETAK ANGGARAN 2 SUDU SLIM CREAM OVISPA DALAM BANCUHAN SETIAP PEKET OVISPA
1) Masukkan satu pek 'OVISPA - KURUS RENDAM KAKI' foot Mix, dan 5g ( satu sudu teh ) Krim 'OVISPA - KURUS RENDAM KAKI' ke dalam besen.

2) Masukkan air panas bersuhu sekurang-kurangnya 45 ° C. Air panas diperlukan untuk kesan yang lebih baik. Anda akan melihat pembentukan kristal-kristal kecil yang bulat semasa proses tersebut.

3) Letakkan kedua-dua kaki ke dalam besen di atas Kristal-kristal bulat tersebut. Satu gelombang haba boleh dirasai dari tapak kaki merebak ke seluruh badan.

4) Selepas 30 minit, lap kedua-dua kaki anda menggunakan tuala kering dan sapukan krim pelembab harian anda.


Nota: Berpeluh sedikit adalah biasa semasa proses tersebut. Jangan tambah air lebih panas jika ia sejuk sebelum waktu proses tamat untuk keberkesanan yang lebih baik.


OKAY..senang je kan..
Sambil-sambil tengok-tengok tv boleh buat.. sambil berbual-bual.. surfing internet.. just jangan sambil makan je sudah.
Ibu dalam pantang sesuai sangat...nak buang kotoran dalam badan disamping menguruskan badan.
Oh ye..ovispa ni bukan sahaja untuk menguruskan badan tau.. selain tu dia buang toksin yang bertapa dalam badan.. kulit pun akan bertambah cantik, cerah dan badan rasa lebih ringan. Insya Allah.
oh ye.. bancuhan ovispa ni dah guna jangan buang terus..boleh sambung guna oleh orang lain..
means dah guna 30 minit tu kan.. panggil la hubby ke..mak pak ke..kawan-kawan ke sambung guna.
masih berkesan untuk 4-5kali penggunaan.Jimatkan...!!! Berbaloiiiii



Kesan Selepas Guna 'OVISPA - KURUS RENDAM KAKI





1. Abdomen yang Rata;
Perut buncit secara beransur-ansur mengecut dan serta rata. Abdomen rata akan mendedahkan bentuk buah dada mantap, penuh dan akan menampakkan bentuk sebenar tubuh wanita dari atas ke pinggang ke bawah ke kaki.

2. Saiz Pinggang Kecil;

Ia menyedihkan jika mempunyai saiz pinggang sebesar tong air. Badan seperti tidak berbentuk dan tidak menyerlah. 'OVISPA - KURUS RENDAM KAKI' akan mengurankan berat badan dan mendedahkan bentuk pinggang yang ramping dan langsing dan ini akan membuat anda memulakan hari anda dengan rasa lebih feminin dan yakin!

3. Lengan yang kecil;

Mengurangkan beberapa ukuran sentimeter di sekitar lengan anda yang besar sekaligus mengurangkan kilogram berat badan anda! Menjelang musim panas yang akan datang, anda akan dapat memakai  baju tali singlet yang nipis, mendedahkan lengan anda yang panjang dan kurus. Akhirnya pandangan mata orang awam yang membuat anda merasa janggal akan berakhir dan berubah kepada mengagumi anda!

4. Kaki yang cantik;

Selamat tinggal Kaki seperti gajah atau Kaki berbentuk lobak! Meryerlahkan diri anda dengan kaki baru yang cantik apabila memakai seluar jeans yang ketat, skirt pendek dan gaun. Sepasang kaki elegan ditentukan melalui bentuk yang cantik, dan ini adalah salah satu cara untuk menarik perhatian pasangan anda!

5. Kulit Putih dan Berseri ;

Kulit cerah, halus dan bersih akan memancarkan kesihatan yang mantap. Kurang kedutan dan pigmentasi pudar disebabkan oleh kehamilan, menyerlahkan kecantikan wanita. Pasangan anda berkata: Awak sentiasa cantik dan menarik sejak hari pertama kali kita berjumpa.



Jom tengok Testimoni Ovispa..











KANDUNGAN OVISPA

BAGAIMANA OVISPA BERTINDAK?


FAQ

1) Rendam kaki, kurus seluruh badan? betul ke?

Ovispa membantu dalam meningkat metabolisme tubuh badan seseorang serta berkesan membuang toksin dan membakar lemak yang berlebihan. Dengan peningkatan metabolisme,peredaran darah akan menjadi lebih lancar seterusnya mengurangkan lemak tepu, mengecilkan bahagian pinggang, mengempiskan bahagian perut, melangsingkan bahagian tangan dan kaki, seterusnya mengembalikan bentuk badan yang sempurna.


Melalui tindakan sel meridian bahan aktif semulajadi seperti asid L- askorbik , Vitamin C , ekstrak Licorice, ekstrak Mulberry, Arbutin dan tumbuhan asas yang lain sebagai bertindak sebagai agen pemutihan kulit untuk memusnahkan dan menghalang pengeluaran melanin kulit untuk kulit yang lebih cerah dan bersinar.Protein Deep Sea Fish dan ekstrak Centella asiatica yang berfungsi untuk memulihkan serat elastin dan tisu kolagen dalam tubuh untuk hasil pemutihan kulit yang lebih lama.


2) Cara penggunaan ovispa ?


i) Masukkan satu pek 'OVISPA - KURUS RENDAM KAKI' foot Mix, dan 5g ( satu sudu teh ) Krim 'OVISPA - KURUS RENDAM KAKI' ke dalam besen.


ii) Masukkan air panas bersuhu sekurang-kurangnya 45 Celcius. Air panas diperlukan untuk kesan yang lebih baik. Anda akan melihat pembentukan kristal-kristal kecil yang bulat semasa proses tersebut.


iii) Letakkan kedua-dua kaki ke dalam besen di atas Kristal-kristal bulat tersebut. Satu gelombang haba boleh dirasai dari tapak kaki merebak ke seluruh badan.


iv) Selepas 30 minit, lap kedua-dua kaki anda menggunakan tuala kering dan sapukan krim pelembab harian anda.


Nota: Berpeluh sedikit adalah biasa semasa proses tersebut. Jangan tambah air lebih panas jika ia sejuk sebelum waktu proses tamat untuk keberkesanan yang lebih baik.


3) Berapa hari pengguaan yang di sarankan?


Satu hari satu sachet untuk 30 hari tempoh percubaan!, namun begitu kesan penurunan berat bedan boleh dilihat selepas 10 hari penggunaan ovispa.


4) Bau Ovispa macam mana?


Ovispa berbau seperti herba kerana rumusan semulajadi herba-herba terpilih untuk tindak balas metabolisme yang hebat!


5) Perbezaan Ovispa dengan produk kurus yang lain?


Ovispa berbeza dengan produk yang lain dengan merangsangkan tindak balas metabolisme badan. Ovispa mampu merangsang dan meningkatkan metabolisma tubuh badan seseorang dengan rangsangan refleksology melalui kaki sehingga ke seluruh tubuh badan. Peningkatan metabolisme akan menyebabkan peredaran darah semakin lancar dan berkesan membuang toksin dan membakar lemak berlebihan.


6) Selamat ke? ada KKM ke? kulit sensitif boleh guna?


Ovispa di formulasi dari bahan-bahan semulajadi dan telah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia dengan no rujukan NOT140603334K /NOT140603333K


Bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif adalah disarankan mencuba 1 sachet dahulu untuk melihat tindak balas keseluruhan badan, kerana ovispa tidak memberi kesan sampingan. Namun begitu adalah dinasihatkan untuk mereka yang ingin menggunakan ovispa tidak mempunyai sebarang luka atau kudis di bahagian kaki untuk mengelakan sakit berlarutan.


7) Ibu mengandung & menyusukan anak boleh guna ?


Ovispa tidak digalakan bagi wanita hamil namun boleh digunakan bagi wanita yang sedang menyusukan anak.


8) Masa yang terbaik guna opasnow utk dapatkan hasil yang lebih baik


Masa terbaik untuk rawatan ovispa adalah pada waktu malam sebelum tidur kerana:


i) Badan terasa ringan selepas rawatan ovispa

ii) Hilang sakit kepala dan stress( tekanan)
iii) Badan segar dan dapat menikmati tidur yang lena!

9) Adakah berat badan akan bertambah semula selepas berhenti guna ovispa?


Berat badan tidak akan bertambah selepas berhenti menggunakan ovispa namun Kami menasihati supaya mengamalkan gaya hidup yang sihat serta makan makanan yang seimbang untuk mengekalkan berat badan yang ideal.


10) Adakah perlu bersenaman?


Walaupun tanpa bersenam juga akan berkesan, tapi kami mencadangkan sis bersenam juga kerana senaman amat penting untuk menjamin kesihatan yang baik dan boleh mengamalkan rawatan ovispa juga.






BELI SEKOTAK MAYA NAK BAGI RM 75 JE
2KOTAK +1 FREE = RM 180
4 KOTAK FREE 2 KOTAK = RM 340 

BERMINAT!!!
SILA PM FB  MAYA BEAUTY HOUSE (SILAKLIK)
ATAU WHATSAPP/SMS/CALL +6010 926 6926


Monday, July 21, 2014

MAAJUN ANGGUN BISTARI RM 18

 





Kandungan
- Kacip Fatimah
- Serapat
- Senduduk
- Habbatus Sauda/Jintan Hitam
- Inai
- Manjakani
- Madu
Khasiat
- Merancang keluarga
- Merawat keputihan
- Memelihara peranakan
- Membuang darah kotor/period lama/nifas lama
- Teraturkan period
- Awet muda
- Mencantikkan kulit
- Menegang Payu Dara
- Melancar peredaran darah
- Menambah tenaga
- Mengawal kolesterol dalam darah
- Mengawal berat badan
- Melawas buang air besar

Pengenalan MAB
·         MAB adalah produk tradisional dibuat dari herba, rempah ratus dan madu.
·         Kegunaan MAB pada asasnya adalah untuk family planning. Walaubagaimana pun MAB juga bertindak sebagai ubat multi-purpose (pelbagai tujuan) dalam penjagaan kesihatan dalaman/kecantikan wanita terutamanya bagi yang telah berumahtangga.
·         MAB juga merupakan salah satu alternatif bagi orang yang kurang selesa dengan kaedah family planning moden. Keberkesanannya dalam family planning adalah 100% sekiranya anda mengikut aturan makan yang betul.
·         MAB boleh diambil oleh orang yang berumur 18 tahun ke atas berkahwin/belum berkahwin d an orang-orang tua.
·         MAB dijamin bersih, suci lagi halal tanpa perlu diragui lagi bagi orang Islam.

Konsep & Tindak Balas MAB

Apabila anda mengambil MAB, ianya akan bertindak merawat penyakit terlebih dahulu. Proses ini dinamakan tindakbalas awal. MAB akan bertindak membetulkan sistem dalam badan supaya ianya berfungsi dengan baik. 

Bahagian yang akan berlaku proses rawatan :


1. Bahagian peranakan

- Ia akan mencairkan darah period/nifas lama yang tidak keluar habis semasa tempoh berperiod/berpantang (bagi yang bersalin).
- Darah ini biasanya berwarna hitam/coklat.
- Banyaknya darah yang keluar bergantung kepada tahap kesihatan diri masing-masing.
- Pada peringkat ini anda akan didatangi kekerapan period yang tidak menentu kerana MAB sedang merawat peranakan anda.


2. Memecahkan lemak/kolesterol/toksin

- Selain dari darah kotor seperti di atas, lemak/kolesterol/toksin dalam badan/darah akan dipecahkan dan akan dibuang bersama najis air besar.
- Pada masa ini anda akan mengalami kekerapan membuang air besar dan melepaskan angin/kentut.

Selepas selesai tempoh itu anda akan melalui peringkat keserasian dengan MAB. Pada tahap ini period akan kembali normal. Maksudnya apabila habis saja makan 21 biji, besoknya period akan datang.

Pada tahap ini MAB sudah serasi dengan anda kerana proses rawatan sudah selesai.


Bagaimana MAB Bertindak Sebagai Perancang Keluarga?
Dari segi saintifiknya MABboleh bertindak sebagai perancang keluarga dengan cara:

1) apabila kita makan mab ianya ia akan meningkatkan temperature (suhu) badan dalam tempoh 24 jam. Suhu ini akan membuat satu environment pada sekitar rahim kita (tempat pertemuan benih lelaki n perempuan) dimana pada suhu ini ianya akan membuatkan benih lelaki dan perempuan tidak aktif untuk bercantum (persenyawaan) untuk membentuk embrio (janin). Dengan kata lain chances utk pregnt adalah zero pada suhu ini.

2) untuk pengetahuan dari ilmu kajian biologi benih(ovum) yg dihasilkan cuma ada hayatnya (umur) sehingga 24 jam sahaja. Jika benih ini tidak dapat bersenyawa dalam tempoh 24 jam ini maka ianya akan mati sendiri. Ini ada ketetapan umur benih sejak azali lagi yang allah jadikan.

3) jadi relate dgn maklumat diatas sebab itulah MAB hanya dibuat berfungsi setakat 24 jam sahaja. Tujuannya supaya menyamai umur benih. Jadi dlm zon yang tidak selesa tu ia tidak berupaya utk combine dgn couplenya maka lepas tempoh 24 jam ia pun matilah sendiri n pada hujung bulan (time rest 7 hari) ia akan direduce melalui period. Jadi kalau dalam tempoh 24 jam tu kalau ia berjaya combine maka proses persenyawaan akan berlaku dan akhirnya membentuk embrio (janin).... So pregnt lah tu. Coz inilah mab ni kena makan ikut aturan dgn gap masa yg betul. +/- 2 jam adalah dikira 100% selamat. Jika tak ikut displin ni maka selepas 24 jam suhu badan akan normal dan benih akan kembali aktif n dlm zon yang selesa maybe ia berupaya untuk melakukan persenyawaan maka terpregntlah bagi org yg makan main2/lupa/tak ada displin.

4) so satu biji itulah dose yang betul utk membuat temperature yang tepat. Jika dilebihkan dose nnt blh membawa risiko lain pula kecuali kes lupa shj. Itulah konsep family planning yg mudah utk difahami. Tidak ada chemical dlm membuat protection just ramuan rempah2 n herba tertentu sudah memadai.



Khasiat & Lain-lain kegunaan MAB : Sebagai makluman, MAB ini bukanlah hanya semata-mata untuk family planning sahaja, malah MAB boleh dikatakan ubat pelbagai guna. Pada umumnya MAB mempunyai khasiat-khasiatnya yang tersendiri berguna untuk kesihatan dalaman/fizikal wanita. Di bawah diterangkan sedikit secara ringkas lain-lain kegunaan MAB seperti mana yang dimaksudkan sebagai ubat pelbagai guna (multi-purpose). Antaranya adalah seperti berikut:

  •            Melambatkan Menopause : Dengan mengamalkan MAB, anda tidak akan menopause di usia yang terlalu awal iaitu sekitar 40-an. Biasanya hormon kewanitaan dikeluarkan oleh otak kita dengan aktif pada usia remaja sehinggalah usia sekitar 30-an. Disebabkan faktor usia, stress dan tekanan hidup otak kita menjadi kurang berkeupayaan merembeskan hormon tersebut untuk badan. Jika masalah ini tidak diatasi dengan baik kita menjadi cepat tua dan akhirnya mempercepatkan kita menopause terlalu awal. Keadaan ini akan menimbulkan kesan yang tidak baik dalam hubungan rumah tangga. Hubungan seksual suami-isteri juga menjadi tidak harmoni disebabkan oleh faktor tersebut. InsyaAllah dengan mengamalkan MAB masalah tersebut dapat diatasi dengan baik.


  •           MAB Untuk Ikhtiar Mendapatkan Anak : Biasanya orang yang mempunyai masalah period/senggugut adalah sukar untuk mengandung. Berkemungkinan orang seperti ini mempunyai masalah dalaman pada peranakan seperti terdapatnya blocking pada peranakan seperti period yang tidak keluar habis / keputihan. Keadaan seperti ini akan menghalang perjalanan sperma lelaki dari salur peranakan (fallopia) menuju ke rahim untuk bercantum dengan benih perempuan (ovum/telur). Dengan mengamalkan MAB, ianya akan mengeluarkan kembali darah period lama (berwarna hitam/coklat) dan lemak (berwarna keputihan) supaya proses perjalanan sperma lelaki tidak tersekat seterusnya tempoh persenyawaan dengan ovum/telur terjadi lebih cepat. Dengan itu proses penghamilan dapat diikhtiar dengan pengambilan MAB.
  •          Sesuai Bagi Perempuan Berumur/Warga Emas MAB bukan saja untuk wanita muda malah ianya sesuai kepada perempuan-perempuan berumur 50-an ke atas. Antara khasiat-khasiatnya yang boleh diperolehi seperti melancarkan peredaran darah, memberi tenaga, lawas, menghilangkan kebas-kebas kaki/tangan dan sebagainya.



1. Bagi yang lepas pantang, mula makan hari ke 44 lepas bersalin
2. Bagi yang merancang sendiri, mula makan pada hari ke 3, 4 atau 5 period.
3. Bagi yang ambil pil perancang ingin bertukar ke MAB, habiskan pil tersebut dan semasa hendak ganti pil, terus ganti dengan MAB dan tak perlu lagi tunggu period.. MAB juga boleh makan bersama pil 
4. Bagi yang sedang merancang menggunakan cara IUD, kaedahnya seperti berikut
     i) Kes yang tidak ada period, dapat MAB boleh terus makan
     ii)Kes IUD yang belum expired dan ada period, mula makan pada hari ke 3, 4 @ 5 period. Bila IUD sudah expired nanti boleh putuskan sama ada nak teruskan pakai IUD atau MAB sahaja 

5. Bagi yang sedang merancang menggunakan Injection, Kaedahnya seperti berikut:-
     i) Kes belum/baru expired, dapat MAB boleh terus makan pada hari ke 3,4 @ 5
     ii)Bagi yang tak period, dapat MAB boleh terus makan. Selepas expired injection, boleh putuskan utk terus sambung injection atau MAB sahaja.

6. Makan 1 biji sahaja sekali sehari sama ada pagi/malam setiap hari selama 21 hari. Selepas habis, REHAT selama 7 hari dan selepas itu sambung botol ke 2 dan seterusnya. Contohnya: Jika pil yang terakhir makan hari sabtu, maka sambung semula botol ke 2 pada hari sabtu minggu seterusnya. Jika makan pagi, botol ke 2 pun teruskan ambil pagi.. begitu juga jika ambil malam. 

7. Bagi kes lupa makan, cara adalah seperti berikut:-
    i) Lupa makan waktu malam, pagi esok ambil 1 biji sebagai ganti, jika masih juga lupa, maka malam kena ambil 2 biji sekali.
    ii) Lupa makan pagi, malamnya ambil 1 biji sebagai ganti, jika masih lupa, maka pagi esok kena ambil 2 biji sekali.

Peringatan
Utk mengambil MAB bagi merancang keluarga, MAB hanya memberi perlindungan sehingga tempoh 24 jam sahaja. Oleh itu berhati-hati tempoh gap makan supaya tidak melebihi 24 jam, jika syarat ini tidak dipatuhi ianya kurang berkesan utk dijadikan family planning.
Jika sedang makan MAB didatangi period, jangan berhenti, terus habiskan 21 biji dan berhenti selama 7 hari sebelum sambung semula botol seterusnya.
Di awal pengambilan, MAB ni tidak boleh campur makan dengan ubat/produk berasaskan herba.. dikhuatiri akan menjejaskan kesan MAB..
Jika puan2 mematuhi aturan makan ini, insyaallah ianya dapat membantu sebagai kaedah family planning yang berkesan.



SIMPTOM AWAL/SEMENTARA TINDAK BALAS RAWATAN MAB
Buat anda yang baru mengambil MAB, berikut disenaraikan antara tindakbalas semasa proses rawatan MAB (hanya segelintir sahaja yang mengalami simptom2 ini, bergantung pada individu)


·         Period menjadi lintang pukang..
-period mungkin akan berlanjutan lebih dari 7 hari…
-ada juga kes yang period datang 4 hari.. then stop 2 hari.. then datang semula..
pada masa ini MAB dalam proses merawat darah kotor dalam peranakan..dan darah tu dikeluarkan melalui period..

·         Rasa Mengantuk
-Selalunya akan di rasai pada yang mengambil MAB pada waktu pagi..
-Pada yang ambil malam tentu tak perasan simptom ni sebab lepas makan MAB memang nak tidur..

·         Kerap kencing/buang air besar/ kentut….
- MAB tengah buat kerja buang angin dan toksin.

·         Pening kepala
- Adakalanya boleh membawa sampai demam
**MAB ni agak panas.. so disarankan banyakkan minum air masak.

·         Rasa berdenyut pada payu dara…
- Ada yang berasa denyutan yang menyakitkan sehingga tak boleh nak pakai baju dalam
- Situasi begini selalunya di alami jika kita hampir didatangi period begitulah juga dengan MAB bermakna, proses rawatan sedang berlaku dalam tubuh kita biiznillah/dgn izin Allah.
- Salah satu fungsi MAB untuk menegangkan payudara, denyutan tu bermakna payudara semakin menegang.


APAPUN ANDA TAK PERLU RISAU KERANA SIMPTOM-SIMPTOM INI HANYA SEMENTARA…
Tempohnya bergantung pada tahap kesihatan dan ketahanan tubuh masing-masing…

OLEH ITU… diharap semua pengamal-pengamal MAB dapat bersabar terhadap tindak balas rawatan MAB ini.



Soalan - soalan Lazim Tentang MAB.

Bilakah waktu terbaik untuk mula makan MAB?

Untuk mula mkn MAB seeloknye start hari ke 3/4 period. Maknanya semasa period hari yg ke 3/4. Ini bertujuan agar mudah MAB nk adjust waktu period kite. Katalah period dah hari ke 4 kemudian bile makan MAB 21bji 21hari, jadi hari terakhir makan dah masuk hari ke 25 period dan tiba masa untuk cycle period yang baru.. tidaklah nnt kelam kabut, kalu x ikut hari ke3/4 ni nnt bile mula makan saja MAB dah period balik. 

TETAPI untuk mereka yg kitaran periodnye x normal, x dtg langsung, 2 3 bulan sekali baru datang, anda perlu mula mkan MAB bila2 masa bila dapat MAB bole terus makan, x perlu tgu period.. utk kes ini, MAB ambil masa utk adjust period bg normal semula dan adalah pd kebiasaan mrk yg bermasalah period x teratur atau ada ambil injection/pil perancang period akn sedikit kelam kabut pd permulaan mkn MAB. Ada kes hingga sebulan 2kali period, ada yg period berterusan on n off 2 bulan, ada juga yg x period lgsg sampai 2 ke 3 bln.. ianya normal, nnt bile dah serasi dgn MAB insyaallah masalah ini dpt diatasi. 
Cara mkn ini terpakai utk semua samada blum berkahwin, yg ingin merancang atau sbg ikhtiar utk mengandung.. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah wanita yang belum berumah tangga boleh mengambil MAB?

Ya sudah tentu. MAB sesuai untuk semua golongan wanita yang berumur 18 tahun ke atas, termasuk yang belum berumah tangga, sudah berumah tangga dan golongan tua yang telah monopouse.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah saya perlu menghentikan pengambilan MAB apabila period?

Tidak. Jika anda didatangi period sedangkan MAB belum habis (21 biji/sebotol), teruskan mengambil MAB hingga habis sebtl baru rest. 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Apakah yang dimaksudkan dengan rehat seminggu selepas habis sebotol MAB?

Pengambilan MAB perlu diberhentikan selama seminggu sebelum sambung kepada botol seterusnya. Ini bermaksud jika hari terakhir mengambil MAB ialah hari ahad, maka mulakan botol seterusnya pada hari ahad berikutnya.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Adakah saya perlu meninggalkan solat selama sebulan, sekiranya period saya tidak berhenti dalam tempoh tindak balas MAB?

Maksimum kiraan period hanyalah 15 hari. Anda perlu menunaikan solat seperti biasa selepas kiraan 15 hari period. Ini kerana pada hari ke 16 ia tidak dikira period, tetapi ia dipanggil istihadhah (darah penyakit). Ini merupakan tindak balas MAB untuk menyucikan rahim dan membuang darah kotor.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Betul ke MAB boleh menguruskan badan?

Fungsi MAB adalah untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Dalam masa yang sama MAB akan bertindak balas mengikut tahap kesihatan penggunanya.
Salah satu tindak balasnya ialah mampu mengawal selera makan serta membuang lemak dan toksin dalam badan. Secara tidak langsung, tindak balas ini mampu untuk mengurangkan berat badan. Ramai pengguna MAB telah mengalami kesan ini.
Tapi perlu diingat, MAB bukan ubat untuk menguruskan badan. Jika anda mengambil MAB semata-mata untuk menurunkan berat badan, anda perlu membetulkan semula niat anda.
MAB berfungsi untuk mengembalikan kesihatan dalaman wanita. Jika anda dapat menurunkan berat badan dengan mengambil MAB, itu adalah bonus.
 Ramai cust sy yg mendapat bonus ini.. ada atrnya yg turun 2kg, 7kg malah 15kg pun ada dgn mengamalkan MAB..~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“Saya masih menyusukan anak. Setelah mengambil MAB, selera makan saya semakin bertambah. Adakah ia tindakbalas biasa MAB? Adakah berat badan saya akan bertambah?”
Dalam kes ibu yang menyusu, saya bawakan untuk anda testimoni Puan Sal yang merupakan pengguna dan dealer MAB(petikan dr testimonial Jannah)

Salam,
Saya masa mula-mula makan MAB dulu..masih menyusu anak yg kecil. Memang pada awalnya selera makan bertambah dari biasa.Pengeluaran susu badan memang takde masalah.Tapi sedikit demi sedikit selera makan tu berkurang dengan sendirinya dan tanpa disedari berat badan saya berkurang...saya sendiri tak sedar, orang lain yang perasan

p/s: saya ada pengalaman, seluar jeans yg hampir setahun lebih tak dapat pakai..lepas makan MAB 4-5 botol, akhirnya dah boleh pakai sampai skrg.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
kelulusan KKM??

Ada yang bertanya, kenapa MAB ni xde kelulusan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia)?


MAB adalah buatan orang kampung (homemade). Untuk mendapatkan kelulusan KKM, perlu ada kilang bertaraf GMP yg menelan kos ratusan ribu rm dan sebagainya yg mana prosesnya amatlah rumit sekali. Antara sebab lain, owner bimbang ramuan asli maajun ni akan jatuh ke tangan orang lain. Kalau ada kelulusan KKM, harga MAB juga akan naik berkali ganda. Tidak perlu bimbang dan ragu-ragu akan produk ini kerana produk ini sudah ada sejak 35 tahun lepas, yang makin lama makin ramai peminat setianya. Tiada campuran bahan kimia dan selamat kerana ia adalah ramuan orang-orang tua nenek moyang zaman dahulu untuk merancang keluarga sebab dulu tiada lagi kaedah moden seperti yang boleh didapati sekarang.


Dengan ini kami mengambil pendekatan utk jual secara online dan melalui dealer2 yg sah sahaja. Buat masa ini owner belum terbukak hati utk apply KKM ats sbb2 di atas, dan apa yg pihak kami buat adalah berhubung terus dgn pihak KKM utk memastikan keyakinan pengguna dan mendaftar cap dagang yg telahpun didaftarkan tahun lepas utk memonopoli nama MAB.. Jadi pastikan anda mendapatkan yg original di mana sticker kite hanya satu yg dikeluarkan oleh pihak pembekal... yg ada logo TM di ats nama MAB. Selain dari adalah bukan dari syarikat kami.


SENARAI HARGA AGEN, DAN HARGA BORONG:
Wajah BARU,MAB- Maajun Anggun Bistari yg bakal mewarnai pasaran Malaysia bermua 1 st Jun sbg prdk TERHANGAT alternatif famili planning HERBA yg berkesan,berkhasiat yg memelihara kecantikan dan kesihatan wanita d luar dan dalaman.PASTI SUAMI BALIK AWAL DARI KERJA...JOM ANGGUN LAGI BISTARI..WAJAH BARU MAB YG BAKAL MEWARNAI PASARAN HERBA PERANCANG FAMILI YG PERTAMA D DUNIA UTK WANITA YG INGIN KEKAL ANGGUN DAN BISTARI....JOM LIKE BIAR D BOOM MAB KPD WANITA YG MEMERLUKAN KHASIAT MUSTAJAB DR MAB......mengiurkan dalaman dan luaran wanita...sssst si dia tak melencong ke lain,ingat rmh sajerrr...PEWIIIIT
Wajah MAB yg bakal mewarnai pasaran MALAYSIA.

UTK MAKLUMAN HARGA BARU INI SELARAS DGN KENAIKAN BERIKUT:
1) KENAIKAN UTAMA SBBKN HARGA SUMBER BAHAN MENTAH MAB TLH MENINGKAT.
2) REBRANDING LOGO MAB YG BARU TLH BERJAYA MNDPT KELULUSAN DAFTAR HAK CAP DAGANGAN M'SIA DI BWH PERLINDUNGAN PERBADANAN HARTA INTELEK MSIA & KPDN MSIA
3) KELULUSAN UJIAN PRODUK MAB KE ATS STEROID DAN MERKURI YG DIBUAT DI LAB TEMPATAN DAN DR U.S.A. TLH DISAHKAN SELAMAT DR BHN KIMIA SELAMAT UTK DIMKN 100% SAH HERBA ASLI TANPA PENGAWET DAN BHN KIMIA.
4) SETIAP BTL AKAN DIBEKALKAN LABEL DAN PAMPLET YG SELARAS DAN STANDARD.
5) PERUBAHAN KPD BTL BARU YG LEBIH KEDAP/'SEAL' UTK MENJAMIN KUALITI MAB. 
Utk itu, bermula 1st June 2013:harga terkini MAB buat semua cust tegar MAB:- 
1-9btl=RM18
10-19btl=RM17
20-49btl=RM16
50-99btl=RM15 dan 
100-299 btl =RM14.....JOM MENCUBA DAN BERNIAGA MAB, insha Allah kaya dan berjaya.





Popular Product For All Time