Kat mana kedai maya ni????

Kedai Maya @ dikenali dengan nama MAYA LA COTTAGE

NAMA COMPANY: MAYA LA COTTAGE ( TR0140423V)

terletak di hadapan sekolah Sultan Omar dan selepas pasaraya You Ho lama (sekarang dah tutup) lepas tu ada kedai roti paun lepas tu kedai insuran cimb dan kat situlah kedai Maya...itu kalau datang dari Kuala Dungun.

Nama kedai Maya buat masa sekarang ni D Aura Elegant (ni ambil alih kedai kawan) kalau anda-anda yang tinggal kat dungun tu tak sempat nak kelaur Insha Allah boleh order kami hantar. tapi ada sedikit charge dikenakan tak banayak pun rm 6. untungnya anda boleh beli seberapa banyak barang kami akan hantar ke rumah anda. apa pun boleh contact/ whatsapp Maya kat nombor +6010 926 6926 / 016 988 0236

jangan lupa LIKE page Maya klik LINK FB MAYA

OFFER SEHINGGA 31 JAN 2015

HARGA OFFER MBH SEHINGGA 30 JAN 2015

+++++++++++++++++++++++++++++++
syarat untuk dapat harga di bawah mesti
1) LIKE page FB "maya beauty house"
2) komen di bawah status offer sehingga 31 Jan 2015 "SAYA NAK"
3) PM FB PAGE maya beauty house " done maya"
4) enjoy your shopping with maya ^_~

+++++++++++++++++++++++++++++++

++++ A ++++
AURAWHITE = RM94
AURAWHITE BUBBLY = RM70
AURA MEN TURBO = RM110
AURASHINE = RM75
AURA COKLAT = RM120
AURAWHITE STEM CELL = RM160
AL RAZI SOAP = RM 35
Alive Doll Magic Foundation RM 50
ARBUTIN SOAP 2 x = RM10

++++ B ++++
BABIES BLINK LIMITED = RM 55
BABIES BLINK 5 IN 1 = RM 40
BABIES BLINK.TRIAL SET = RM 30
BB 7 DAY WHITENING = RM 60
BEST SLIM= RM35
BEST SLIM X3 = RM 100
BELLA SINUS = RM 35
BELLA SINUS X 3 = RM 90
BELVYA = RM 74
B'VITE = RM34
BELLEZA = RM 95
BLV PINKY GLOW FOUNDATION = RM 38
BVR - HOTTEST SHAPE = RM 45
BVR COLLAGEN X 3 = RM 100
BUST UP EXPRESS = RM 90
BEDAK ARAB 5 IN 1 = RM 54
BEST SLIM X 3 = RM 100

++++ C ++++
CHRISZEN MOIST CAKE WITH SERUM = RM45
COLLAGEN PLUS VIT E = RM 20
CHRISZEN EYELINER = RM 24
Cathy Choo RM 34
50 RM16
CLEAR DARK = RM 39

++++ D ++++
DEWY = RM40
DNAR (NORMAL@SENSITIF) = RM 50
DTRIM.USA = RM 35
DTRIM.USA X 3 = RM 100

++++ E ++++
EMILAY WHITENING/COLLAGEN/BREAST = RM 24
EZY SLIM = RM 79
EGG MASK = RM 10

++++ F ++++
FIGURE UP = RM15
FEELVOQUE FOUNDATION : RM 48
FEELVOQUE LIMITED EDITION
JUAL : RM160
FLORAL MASK = 29
FAIRY EYEBROW : RM15

++++ G ++++
1 GLUTAKING ADVANCE = RM 100
GARCINIA BURNER = RM75
GARCINIA EXTREME = RM155
GB + GC MAX
GC MAX ( RM60) + GB ( RM130)
HARGA JUAL RM145
GC MAX JUICE : RM55
GOLD SCRUB :RM 38
GUCCI FLORAL PERFUMES EXCLUSIVE 4 IN 1 = RM50
GLUTA RUKARD = RM 40

++++ H ++++
HARUM MALAM = RM 27
HEIGHT UP = RM125

++++ I ++++
IBU PUTIH COLLAGEN DRINK = RM 50
IBU PUTIH KRIM 10ml= RM 18
IBU PUTIH LOSEN 30 ml= RM 18
IBU PUTIH SABUN 120 gram = RM 18
IBU PUTIH STRAWBERRY KRIM 10 ml = RM 20
IBU PUTIH STRAWBERRY LOTION 30ml= RM 19
SABUN IBU PUTIH STRAWBERRY = RM 19
INAYAH BEAUTY BOOSTER = RM 120

++++ J ++++
JAMU BIDAN KAMPUNG
JAMU YOUNG GOLD - Perfect Lady = RM 90
JELITA PRO 5 IN 1 = RM 60

++++ K ++++
KCOLLY = RM 92
KWHITE38 = RM 70
KALOO PERFUME RM 45
KAWAI SKIN WHITE = RM 129

++++ L ++++
LADY SECRET BUST UP = RM 75
LADYXARA JUS X3 BOTL =RM 150
LIPSTIK LYANAZ BEAUTY CARE = RM 20
LAROME SLIMMING SERUME = RM 89
SHAMPOO LA BOURSE = RM 28
LA BOURSE CONDITIONER
RM 30

++++ M ++++
MIRACLE SLIMMING COFFEE = RM 54
MZ SECRET SOAP = RM 35
MINI DIOR PERFUME (EXCLUSIVE) 5 IN 1 : RM 49
MINI DIOR PERFUME 5 in 1 RM 40
MARINE ESSENCE SOAP / SHAMPOO = RM 33
PERFUME MINIATURE 4 IN 1!! NINA RICCI = RM 49
MYMI WONDER PATCH x3 = RM 50

++++ M ++++
MATCHA & MILK HAND WAX RM 35

++++ N ++++
NOUR AIN 3 IN 1 = RM 55
NOUR AIN 4 IN 1 = RM 98
NAKED 2 @ 3 = RM 20
NAKED 2 EYELINER = RM 15
NAKED 3 - EYESHADOW = RM 20
NAKED LIPSTIK = RM 18
NIKKO PLACENTA WHITE = RM 50
NEN HONG RM 20
SET NINA OXYGEN WHITE SKINCARE
SET A RM80
SET B RM80

++++ O ++++
OPA SNOW = RM 25
OXYGEN CELL = RM50
OVISPA = RM 40

++++ P ++++
PIL GEMUK = RM 34
PANTIES/HIGH PANTIES RM 8
PEARL WHITE JELITA = RM 30
IBU PUTIH OXYGEN WHITE = RM 75
OBUSE EYEBROW = RM 12
PERLA COFFEE = RM34
PERLA COKLAT = RM 36
PEARL WHITE - JAMU JELITA = RM 29
PERLA EXCLUSIVE : RM 120
PIMPLE MAGIC ROLL ON = RM 40
TO BE GOJES = RM 42

++++ Q ++++
QU PUTIH

++++ R ++++
ROYAL SLIM = RM 69
ROYAL DETOX PLATINIUM = RM 90
RADIGLOW = RM 124
RADIANCE SIGNATURE = RM 135
ROSSY GOLD PERFUME SHOWER GEL = RM 60
RAPI BUST BUY 3 = RM 24
RD BEAUTY, SNOW WHITE COLLAGEN = RM 165

++++ S ++++
SECRET LAXING = RM35
SATINZ SKIN = RM120
SELFIE SKINCARE = RM 54
SECRET SKIN KAWAII = RM 125
SERUM BLACKHEAD = RM17
SPARKLING DIVA = RM 68
SPAN AIR MATA = RM12
SURE KENCANG = RM60
SLIMMING PANT - SPENDER TUTUP LEMAK
RM8
SWEET MINI PERFUME DIOR RM40
SYMA BEAUTY = RM 55
STAY FLAWLESS FOUNDATION
KOD SO SWEET/ PINKISH RM 70

++++ T ++++
Turtle Lamp = Rm 20

++++ U ++++
UMMA LACTO : RM 50

++++ V +++=
VIETNAM MASK RM 12

JOM LIKE FB PAGE MAYA BEAUTY HOUSE

JUGA BOLEH PM / WHATSAPP +6010 9266926

Monday, January 26, 2015

SYMA ADVANCE BEAUTY SKINCARE 4 IN 1

SYMA ADVANCE BEAUTY SKINCARE 4 IN 1





GEL SYMA ADVANCE

CLEANSING GEL - 60ML

FUNGSI CLEANSING GEL SYMA ADVANCE

  • Membersih muka dengan mendalam sehingga ke liang pori untuk membuang sisa-sisa kotoran yang tersumbat, mengimbangi lebihan minyak, mengecutkan jerawat, menyegarkan dan melembutkan wajah. 
  • Tambahan aromatiq mampu memulih dan menaikkan aura seri wajah secara semulajadi.

CARA PEMAKAIAN CLEANSING GEL SYMA ADVANCE


  • Usapkan sedikit cleansing gel pada wajah yang basah dengan lembut secara menyeluruh, bilas bersih dan lap kering. 
  • Diikuti dengan Sy Advance Miracle Toner. 


MIRACLE TONER

MIRACLE TONER - 30ML


FUNGSI MIRACLE TONER


  • Toner wajah ini membantu menyegarkan wajah, mengecilkan liang pori, mengimbangi minyak berlebihan dan melembutkan kulit wajah. 
  • Sesuai untuk semua jenis kulit. 


CARA PEMAKAIAN MIRACLE TONER

  • Tuang sedikit Miracle Toner pada kapas. 
  • Tekap pada wajah dengan lembut. 
  • Biarkan kering. 
  • Guna sebelum menggunakan Silky Smooth BB Cream atau Advance Beauty Cream.



SILKY SMOOTH BB CREAM

SILKY SMOOTH BB CREAM WITH SPF 35 - 5g



FUNGSI SILKY SMOOTH BB CREAM


  • Gunakan Silky Smooth BB Cream untuk melindungi kulit wajah dari sinaran UV berlebihan, mengimbangi kelembapan, mencerah, menggebu dan melembutkan kulit wajah. 
  • Pemakaian Silky Smooth BB Cream membantu menutupi cela pada wajah seperti parut, jeragat dan memberi kesempurnaan selama 12jam pemakaian. 
  • Ia juga bertindak sebagai bedak asas.


CARA PEMAKAIAN SILKY SMOOTH BB CREAM


  • Sapukan Silky Smooth BB Cream pada wajah setelah penggunaan Miracle Toner dengan nipis dan rata untuk memberikan kemasan yang sempurna.


ADVANCE BEAUTY CREAM

ADVANCE BEAUTY CREAM - 5gm



FUNGSI ADVANCE BEAUTY CREAM


  • Advance Beauty Cream adalah krim kecantikan yang digunakan sewaktu hendak tidur. 
  • Krim ini membantu menyelesaikan masalah kulit wajah yang kusam, berjerawat, bintik-bintik, parut jerawat, kedutan, lingkaran gelap bawah mata dan sebagainya. 
  • Penggunaan secara berterusan akan menjadikan kulit wajah kelihatan lebih cerah, halus, anjal, berseri dan bermaya.

CARA PEMAKAIAN ADVANCE BEAUTY CREAM


Sapukan Advance Beauty Cream secara nipis dan rata pada wajah setelah penggunaan Miracle Toner. 

Penggunaan krim ini adalah sewaktu hendak tidur.



BERMINAT???

HARGA BABIES BLINK COFFEE
1 set RM 75
2 SET RM 145
3 SET RM 200
HARGA TIDAK TERMASUK POS


BERMINAT??? NANTI PM / WHATSAPP MAYA YA
SILA LIKE FB PAGE MAYA BEAUTY HOUSE ( SILA KLIK)

PM/ WHATSAPP +60109266926 (SILA SAVE MACAM NI UTK DETECTED BY WHATSAPP)

Sunday, January 25, 2015

BABIES BLINK COFFEE

 BABIES BLINK COFFEE


KANDUNGAN DALAM BABIES BLINK COFFEE

✔ Serbuk Mutiara L-Cysteine Hydrochcloride Monohydrote
✔ Calcium
✔ Ekstrak Habbatussauda
✔ Ekstrak Betik
✔ Ekstrak Anggur
✔ Avocado
✔ Tomato
✔ Vitamin C
✔ Marine Collagen
✔ Kopi Arabik
✔ Krimer Bukan Tenusu
✔ Gula

KEISTIMEWAAN BABIES BLINK COFFEE

✔ Mencerahkan kulit dalam masa 5 hari
✔ Melembutkan dan mencerahkan kulit secara menyeluruh dengan sekata
✔ Membaiki tekstur kuliy agar nampak bersinar, cerah dan gebu dalam masa yang singkat
✔ Memulih kulit berparut, berjerawat serta kering
✔ Menganjalkan kulit agar sentiasa lembap
✔ Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di bawah kelompok mata
✔ Mengecilkan liang pori kulit
✔ Menguatkan sistem imunisasi badan agar kekal aktif bertenaga

✔ Menghilangkan rasa mengantuk

CARA PENGAMBILAN BABIES BLINK COFFEE

✔ Amalkan 2 Kali sehari & amalkan ketika perut kosong
✔ Ambil 1 sachet sebelom sarapan & sebelom tidur
✔ Pastikan banyakkan minum air masak  untuk mempercepatkan tindak balas

TESTIMONI

Inginkan Kulit yang Lembut, Selembut Baby ?
Inginkan Kulit yang lebih Cerah ?
Inginkan Tona Kulit yang Lebih Sekata ?
Ingin Sihat Secara Dalaman ?
Jom amalkan BABIES BLINK COFFEE BY LYANAZ BEAUTY CARE
Semestinya produk terhangat 2015!!



HARGA BABIES BLINK COFFEE
1 JAR - RM 40 + SM POS RM 8
2 JAR - RM 75 + SM POS 10
3 JAR - RM 110+ SM POS 10

HARGA TIDAK TERMASUK POS
POS HANYA RM 

BERMINAT???
SILA LIKE FB PAGE MAYA BEAUTY HOUSE ( SILA KLIK)

PM/ WHATSAPP +60109266926

Vene Slimming Lotion wilma, Murah dan Original



Vene Slimming Lotion 

Mengandungi pati rumpai laut yang dirumus khas dengan bahan-bahan terpilih untuk merangsang proses lipolisis iaitu proses pemecahan sel-sel lemak dan selulit. Sesuai digunakan untuk lelaki dan wanita.
Kelebihan-kelebihan Vene Lotion:
  • Memecahkan lemak
  • Menghilangkan selulit
  • Menurunkan berat badan
  • Melangsing dan mencantikkan bentuk badan
  • Menegangkan kulit
  • Melembut dan menyegarkan kulit
  • Membuang lebihan angin dalam badan
  • Melegakan ketidakselesaan senggugut
  • Melegakan sakit-sakit sendi
Ciri-ciri Vene Slimming Lotion
  • Bebas dari Paraben dan bahan kimia yang berbahaya
  • Kesan serta merta
  • Tidak melekit
  • Tidak terlalu panas
  • Tahan lama
  • Wangi
  • Mudah digunakan
  • Boleh diguna bila-bila masa
  • Suci dan halal
Cara penggunaan Vene Slimming Lotion
  • Sapu secukup losyen dan urut pada bahagian-bahagian yang ingin dikurangkan lemak seperti pada abdomen (perut dan badan), punggung, paha dan lengan. Urut perlahan-lahan dari bawah ke atas dalam masa 1-3minit. Sebaik-baiknya sapukan losyen dua kali sehariselepas mandi.
  • Vene Losyen juga boleh digunakan untuk mengurangkan lemak pada bahagian dagu dan leher. Sapuan yang nipis dengan urutan ringan dari bawah ke atas untuk mendapatkan bentuk yang diingini.
  • Tindak balas losyen akan lebih berkesan apabila liang-liang roma badan terbuka iaitu semasa kita berpeluh atau selepas mandi air hangat. Pada ketika ini, rasa hangatlosyen akan lebih dirasai.
  • Untuk pengguna yang pertama kali menggunakan Vene Losyen adalah dinasihati supaya menggunakannya sedikit dahulu untuk membiasakan kulit sebelum sapuan yang lebih banyak.
  • Vene Losyen boleh digunakan bersama-sama dengan korset, girdle atau alat-alat bantuan senaman (seperti slimming belt).
  • Sapu Vene Losyen untuk membantu melegakan senggugut dan sakit sendi yang ringan.

Cara penggunaan Vene Slimming Lotion
  • Sapukan losyen yang cukup dan urut pada bahagian yang anda ingin kurangkan lemak seperti abdomen (perut & badan), punggung, paha dan lengan. Urut perlahan-lahan dengan urutan dari bawah ke atas dalam masa 1-3 minit. Sebaik-baiknya anda memakai losyen vene sebanyak dua kali sehari selepas mandi.
  • Losyen Vene juga boleh digunakan untuk mengurangkan lemak di bahagian dagu dan leher. Sapu bahagian tersebut berserta dengan urutan perlahan-lahan dari atas ke bawah bagi mendapatkan bentuk yang dikehendaki.
  • Losyen Vene akan menjadi lebih berkesan apabila disapukan pada liang roma badan yang terbuka (apabila badan berpeluh atau selepas mandi air panas).
  • Pada penggunaan yang pertama, anda dinasihatkan agar menggunakan losyen Vene pada kuantiti minimum dan tingkatkan kuantiti tersebut dari masa ke semasa.
  • Losyen Vene juga boleh digunakan bersama-sama dengan korset atau alat-alat bantuan senaman (seperti sebuah alat penggetar pada perut).
  • Gunakan losyen Vene bagi membantu melegakan senggugut dan sakit sendi yang ringan.

Bagaimana Rumpai Laut boleh membantu proses perlangsingan badan ?

Rumpai Laut

Kajian dan Penyelidikan terhadap Rumpai Laut
Pheoslim ialah pati berair yang diekstrak daripada rumpai laut Phyllacantha Fibrosa dari famili Cystoseiraceae. Pheoslim mempunyai dua fungsi dalam pengurangan lemak badan iaitu:
  • menghalang pembentukan adipocytes
  • merangsang proses lipolisis.
Nota :
  • adipocytes adalah sel-sel lemak.
  • adipose tissue adalah kumpulan adipocytes yang berfungsi untuk menyimpan tenaga dalam bentuk lemak
  • lipolisis adalah proses pemecahan lemak(lipid droplet) yang terkandung dalam adipocytes.
Tanpa Pheoslim
Lipid droplet adalah lemak yang terdiri daripada sebahagian besar triglycerides(lebihan kalori) dan kolestrol.
Periplin A ialah lapisan yang mengelilingi lipid droplet bertindak sebagai lapisan yang melindungi lipid droplet daripada agen lipolitik dan menghalang proses lipolisis.
Dengan Pheoslim
Pheoslim menghalang pembentukan Periplin A dan menyebabkan lipid droplet mudah ditembusi agen lipolitik dan seterusya berlaku proses lipolisis. Pheoslim juga adalah agen lipolitik.
Sumber daripada: Codif Recherche & Nature, France
Free Fatty Acid(FFA) adalah lemak yang dilepaskan melalui proses hidrolisis(pemecahan) triglycerides yang ada dalam tisu adipose.
Adakah paras triglycerides yang tinggi boleh menyebabkan masalah kesihatan?
Berdasarkan kajian, paras triglycerides yang tinggi boleh mengeraskan dinding arteri yang mana ia akan meningkatkan risiko mendapat strok, sakit jantung dan serangan jantung. Di antara petanda-petanda seseorang itu mempunyai paras triglycerides yang tinggi adalah obesiti dan menghidap penyakit hati serta buah pinggang.
Bagaimana paras triglycerides boleh dikurangkan?
  • Mengamalkan diet yang rendah lemak dan rendah kolestrol
  • Mengurangkan pengambilan gula
  • Tidak merokok
  • Bersenam
Sebarang tempahan boleh klik terus link ini 

EXTRA

Sejak produk dilancarkan pada April 2013,kami menjalankan perniagaan kami secara 100% online.Namun diatas sambutan diluar dugaan.Pihak Vene telah Berjaya mengeluarkan iklan cetak pertama di Minguan Wanita keluaran Bil 1544 Edisi 21-27 Jun 2013.


TESTIMONI

"GEMBIRA TAK TERKATA BILA DAH JUMPA CARA SLIM YANG BERKESAN & SELAMAT. PRODUK NI PULAK BERDAFTAR DGN KKM" ~ Pn Hera Helmi.
SELEPAS bersalin anak kedua berat saya naik hingga 60kg, risau semacam bila tengok body makin bulat, nak makan @ minum ubat langsing, tak berani, sebab breast feeding dan dengar macam2 kesan negatif, ada yang bawa maut pulak tu...huhu....
Saya pernah dengar produk VENE Slimming Lotion (VSL) mampu pecahkan lemak dgn BERKESAN & SELAMAT.....apa lagi.......terus beli & guna produk ni.
Syukur alhamdulillah... selepas 30 hari sapu VSL, berat saya TURUN sebanyak 15 kg.
Sekarang berat saya 45kg, body dah SLIM macam zaman ANAK DARA dulu.
Yang bestnya perut saya TAK GELEBEH & makin tegang & lembut.
SELULIT HITAM kat perut pun HILANG !!!!
Mudahnya nak pecahkan lemak dengan VSL ni...it really works!!!
Rupa-rupanya bukan saya seorang saja yang dah berjaya SLIM lepas guna VENE Slimming Lotion ni, antaranya :
1. Cikgu Ina : Turun 12 kg
2. Sis Chai Fong : Turun 12 kg
3. Pn Linda : Turun 8.5 kg
4. Che A Zalihar : Turun 7 kg
5. Kak Chik : Turun 6 kg
6. Cikgu Jue : Turun 10 kg
Anda boleh lihat banyak testimoni yang dah BERJAYA turunkan berat badan di pages ini.
=================================
APA KATA WILMA - DUTA PRODUK VENE
=================================

“ VENE Slimming Lotion berkesan untuk saya dan keluarga. Saya suka produk yang SELAMAT, BERKUALITI dan EFEKTIF.
Tak rugi mencuba, harga pun berpatutan “
~ Wilma Muhammad, Duta & Pelakon ~
==========================
10 SEBAB KENAPA ANDA PERLU
GUNA VENE SLIMMING LOTION
==========================
➽ KELULUSAN KKM NOT130104860K semestinya di luluskan kementerian kesihatan dan tiada unsur pengawet/bahan kimia Paraben.
➽ KESAN YANG CEPAT, ada yang kurang ukurlilit/berat badan selepas 1-2 hari pakai.
➽ WANGI DAN TAK PANAS rasa nyaman di kulit, tidak melekit serta boleh pakai bila-bila masa saja.
➽ PECAHKAN LEMAK melalui Pheoslim dari rumpai laut, pasti selulit pun akan hilang
➽ MENEGANGKAN KULIT selain berat badan turun, kulit pun sama akan cantik & tak gelebeh.
➽ BUANG ANGIN BADAN setiap kali pakai, angin dalam badan akan dibuang, badan rasa ringan.
➽ TIADA LAGI SENGUGUT sakit ketika datang bulan pun tiada lagi.
➽ BUANG LEMAK BAWAH DAGU selain sapu di paha dan perut, pakai di leher pun tiada masalah..
➽ MAKIN RAMPING semestinya bila dah turun berat badan, automatik perut pun makin langsing dan ramping.....macam anak dara !!!!



HARGA VENE SLIMMING LOTION 

1 BOTOL (500ML) - RM 59
BOTOL (500ML) - RM 112
3 BOTOL (500ML) - RM 160

HARGA TIDAK TERMASUK POS


BERMINAT???
SILA LIKE FB PAGE MAYA BEAUTY HOUSE ( SILA KLIK)

PM/ WHATSAPP +60109266926

Tuesday, January 20, 2015

ROYAL JELLY (Susu Lebah)

Royal Jelly hanya mampu dihasilkan oleh lebah. Ianya merupakan susu Ratu Lebah yang menjadi makanan utama Ratu Lebah dan larvanya. Royal Jelly memiliki kandungan dan khasiat yang sangat unik dan misteri. Namun, ianya terbukti mampu merawat pelbagai jenis penyakit dan berkesan melawan penuaan.
Berbeza dengan pollen, propolis dan madu. Royal Jelly merupakan produk yang dihasilkan sendiri oleh lebah dan bukan merupakan modifikasi daripada produk tanaman atau penternakan yang menggunakan bahan kimia. Royal Jelly secara khususnya dihasilkan oleh para lebah melalui pollen dan nectar yan dihirup, kemudian disekresi melalui sesungut istimewa di kepala lebah.
Dalam sarang lebah, larva diberi makan Royal Jelly. Royal Jelly disuntik masuk kedalam larva untuk memastikannya mendapat nutrient yang cukup. Selepas 3 hari, larva yang diberi Royal Jelly berubah menjadi Ratu Lebah dan akan terus diberi makan Royal Jelly sepanjang hayatnya. Dikatakan bahawa Ratu Lebah mampu hidup sehingga lebih daripada 5  tahun lamanya. Disebabkan Ratu Lebah diberi Royal Jelly, maka usianya adalah jauh lebih panjang berbanding lebah-lebah lain yang hanya memakan pollen dan madu.
Dalam segala kehebatan yang telah dikaji mengenai Royal Jelly ini, belum sepenuhnya mampu merungkap kehebatan sebenar kandungan Royal Jelly yang sangat unik.  Royal Jelly mengandungi asi amino essential, mineral, fruktosa dan glukosa dan juga beberapa jenis vitamin seperti vitamin B, vitamin A, vitamin C, vitamin D, vitamin E dan juga vitamin K.
Kandungan lain yang telah diterokai di dalam Royal Jelly ialah kolagen yang sangat tinggi kandungan protein bagi memastikan kesihatan dalaman dan luaran yang berpanjangan dan juga mengawal hormon untuk melawan penuaan. Selain itu, Royal Jelly juga berkesan meningkatkan imunisasi badan dengan adanya gamma globulins dan metal paraben untuk anti-oksidan.
Royal Jelly turut berkesan merawat infeksi di dalam perut, keletihan, anorexia, infertile, infeksi virus dan bakteria.  Di samping mampu meningkatkan imunisasi badan, penelitiaan rapi juga telah membuktikan bahawa Royal Jelly sangat berkesan menurunkan kolesterol yang tinggi di dalam badan dan terbukti mampu menurunkan tekanan darah yang tinggi di dalam badan. Fungsi vitamin di dalam Royal Jelly juga berkesan mencegah penyakit kulit dan mengurangkan risiko kanser kulit.
Kesimpulannya, penggunaan Royal Jelly untuk merawat pelbagai penyakit dan juga sebagai suplemen tambahan kepada badan sangat berkesan. Dengan adanya kajian-kajian perubatan moden, khasiat Royal Jelly bakal diterokai dengan sepenuhnya dan sudah tentu ia tidak akan menjadi sesuatu yang asing lagi pada masa hadapan.

10 MANFAAT ROYAL JELLY

1. Manfaat Royal Jelly , Sebagai Pengawal Kolesterol
manfaat royal jellyPara ahli kesehatan di jepang melakukan penelitian dengan 15 sukarelawan penderita kolesterol, separuh dari 15 penderita kolesterol diberi royal jelly dengan dosis 6 gram setiap hari selama 4 minggu, hasilnya adalah penderita kolesterol yang mengkomsumsi royal jelly mengalami kadar penurunan LDL(kolesterol jahat) dalam darah yang
ignifikan. sedangkan HDL (kolesterol baik) tidak mengalami penurunan.jadi jika anda penderita kolesterol jangan kuatir, cobalah mengkomsumsi royal jelly setiap hari.

2. Manfaat Royal jelly Kedua, Pencegahan Terhadap Kanker Payudara
Sekelompok Ilmuwan dari universitas Kyushu Di jepang mendapatkan hasil penelitian bahwa royal jelly memiliki efek perlindungan pada sel kanker payudara.royal jelly memiliki sifat anti estrogen lingkungan, yaitu dengan
menghambat BPA yang merupakan estrogen lingkungan yang berefek merangsang proliferasi kanker payudara pada manusia yaitu sel MCF-7.BPA banyak ditemukan pada plastik yang biasa kita gunakan sebagai bungkus makanan dan minuman, selain BPA setiap hari kita menerima estrogen lingkungan melalui minuman, kosmetik, dan plastik makanan kita, jadi untuk melindungi kesehatan anda dan keluarga adalah keputusan bijak jika anda mulai mengkomsumsi Royal jelly sebagai suplemen harian

3. Manfaat Royal Jelly Ketiga Pencegahan Osteoporosis Dan Pelepasan Kalsium Pada Tulang
jual royal jellySekelompok Ilmuwan jepang membuat hipotesa bahwa royal jelly berperan untuk mencegah proses osteoporosis. Setelah melakukan penelitian pada 2 tikus para dokter menemukan bahwa royal jelly dapat mencegah osteoporosis dengan meningkatkan penyerapan kalsium pada usus, sehingga dari itu banyak orang yang menjadikan royal jelly sebagai suplemen pendamping saat mengkomsumsi nutrisi yang mengandung kalsium dan vitamin D
Untuk anda yang ingin mencegah osteoporosis dari sekarang atau anda yang memiliki riwayat osteoporosis, anda bisa mencegahnya dengan komsumsi Royal jelly dariu sekarang.

4. Manfaat Royal Jelly Keempat  Baik Untuk Penderita Diabetes Sebagai Pengendali Gula Darah
Terdapat hasil penelitian bahwa royal jelly memiliki insulin, namun sejauh ini penelitian ini tidak ada yang menguatkan, akan tetapi sekelompok dokter jerman dari Justus Liebig-University Hospital melakukan penelitian terhadap 20 relawan yang menjalani OGTT (oral glucose tolerance test) dan setelah itu diberi 20 gran royal jelly,
setelah 2 jam kadar gula serum dari 20 relawan jauh lebih rendah setelah mengkomsumsi 20 gram royal jelly daripada sebelum mengkomsumsi.Jadi jika anda penderita diabetes, atau mempunyai riwayat diabetes dan
anda ingin mencegah maka keputusan bijak untuk menambah royal jelly sebagai suplemen harian.

5. Manfaat Royal Jelly Kelima, Sebagai Penyembuhan Luka Kulit Serta Peremajaan Kulit
Para ilmuwan di Departemen Farmakologi, Nihon University di Jepang melakukan penelitian pada tikus untuk mengetahui peran RJ terhadap proses penyembuhan luka, hasil penelitian tersebut para pneliti mengambil keputusan bahwa RJ positif berperan mempercepat proses penyembuhan luka pada kulit dengan menemukan bahwa dengan royal jelly proses penyembuhan kulit jauh lebih cepat dari semestinya.
Hal ini tidak mengherankan bagi mereka yang telah meyakini dan mengunakan royal jelly sebagai kesehatan kulit selama bertahun tahun, namun pada artikel ini kami akan menginformasikan secara axact mengapa royal jelly baik untuk kulit. Hal ini dikarenakan karena royal jelly mengandung nutrisi tertentu dan vitamin yang mendukung pembaharuan kulit seperti flavonoid, asam nukleat, asam dekanoat, enzim,hormon, mineral,vitamin B1, B2, B3, B5, B6, kolin asetil-dan seng, yang semuanya sangat baik untuk kulit. selain itu Studi menunjukkan bahwa asam ditemukan di Royal Jelly berkontribusi terhadap produksi kolagen.jika anda peduli dengan kecantikan kulit anda sebaiknya bukan hanya melakukan perawatan dari luar tapi juga dari dalam dengan komsumsi royal jelly setiap hari.

6. Manfaat Royal Jelly Keenam,  Mengobati Peradangan
Sejumlah penelitian modern menyatakan bahwa peradangan kronis merupakan salah satu sebab penyakit jantung serta penyakit degeneratif lainya, seperti Alzheimers, arthritis bahkan beberap ajenis kanker.
Sekelompok ilmuwan di laboratorium Hayashibara di Jepang melakukan penelitian terhapa anti peradangan oleh royal jelly, pengujian dilakukan terhadap pro peradangan sitokinin seperti TNF alpha, IL-6, IL-1, yang merupakan indikator terhadap peradangan karena tingginya senyawa tersebut merupakan indikator terhadap peradangan.
Kesimpulan dari hasil penelitian menunjukan bahwa royal jelly bersifat antiperadangan atau anti inflamasi, jadi jika anda memiliki riwayat penyakit jantung, alzheimer dalam keluarga anda atau memiliki IL-6 yang tinggi setelah melakukan check up di laboratorium, maka cobalah mengkomsumsi royal jelly.

7. Manfaat Royal Jelly Ketujuh Melindungi Organ Hati
Jangan pernah meremehkan kesehatan hati anda, karena sedikit saja organ ini terganggu maka akan berpengaruh banyak terhadap kesehatan anda, karena hati andalah penyaring racun. dimana dengan meminum air kran
saja hati anda telah bekerja ekstra untuk lebih dari 200 senyawa beracun.
Lagi lagi peneliatan dilakukan oleh ilmuwan University of Erciyes di Turki, yaitu dengan memberikan royal jelly terhadap tikus yang diberi racun, setelah 7 hari pemberian royal jelly berturut turut pada tikus
didapatkan petunjuk adanya perlindungan yang ditandai pada jaringan hati pada tikus.
Jika anda peduli dengan hati anda bukankah keputusan yang bijak untuk mengkomsumsi royal jelly sebagai asupan nutrisi anda setiap hari.

8. Manfaat Royal Jelly Ke Delapan, Mengoptimalkan Fungsi Otak
Menurut angela, beberapa pelanggan nya yang mengkomsumsi royal jelly melaporkan bahwa pada pagi hari mereka merasakan euforia ringan atau perasaan senang dan semangat.
saya tidak mengatakan bahwa royal jelly penyebabnya, untuk hal ini tidak ada bukti sampai sekarang namun para ilmuwan dari universitas Gitu Farmasi Jepang telah melakukan penelitian dengan memberi tikus yang telah terinfeksi senyawa pembunuh sel otak dengan royal jelly, hasil dari penelitian tersebut menunjukan bahwa royal jelly tidak hanya melindungi sel otak namun juga merangsang fungsi kognitif.
menurut angela sebagai pemilik situs www.bee-pollen-buzz.com yang besar di dalam perkebunan lebah serta saat ini sebagai pengelolanya sekaligus sebagai konsumen rutin royal jelly, dia juga merasakan hal yang sama ketika bangun tidur, yaitu perasaan senang serta semangat yang luar biasa, namun sekali lagi angela maupun saya pribadi tidak mengatakan bahwa royal jelly dapat membuat perasaan senang dan semangat yang luar biasa, namun yang pasti royal jelly membuat kualitas tidur yang baik.

9. Manfaat Royal Jelly Kesembilan, Meningkatkan Sistem Imunitas Tubuh
Sekelompok ilmuwan dari University of the Ryukyus di Jepang melakukan penelitian untuk menentukan apakah royal jelly dapat mengubah perkembangan autoimunitas sistemik pada tikus.
Autoimunitas adalah keadaan di mana sistem kekebalan tubuh menyerang dirinya sendiri. Penyakit seperti Rheumatoid Arthritis dan alergi merupakan contoh ganguan kesehatanyang disebabkan gangguan pada autoimun.
Secara genetik tikus cenderung mendapatkan lupus, merupakan salah satu ganguan autoimun yang serius, hasil dari penelitian menunjukan tikus yang mandapatkan royal jelly mengalami perlambatan yang signifikan dalam memperoleh lupus, sekalipun tikus mengalami lupus tikus tersebut mampu hidup lebih lama dibanding tikus yang terkena lupus namun tidak memperoleh royal jelly.
Memang manusia bukan tikus namun penelitian ini cukup menguatkan testimoni pada pengkomsumsi royal jelly yang mengaku memperoleh daya tahan tubuh yang bagus setelah mengkomsumsi royal jelly.

10. Manfaat Royal Jelly Kesepuluh Sebagai Antioksidan Tingkat Tinggi
Kita semua tahu pada kehidupan zaman modern seperti saat ini tidak bisa terelakan lagi terhadap bahaya radikal bebas,sebesar apapun usaha kita untuk hidup sehat dengan komsumsi makanan organik dan olahraga, namun lingkunagan juga mengambil peran yang tidak sedikit dalam menyumbang radikal bebas, jadi selain hidup sehat kita juga harus membuat tameng terhadap radkal bebas dengan komsumsi suplemen yang memiliki antioksidan tinggi.
saya pernah membahas detail radikal bebas  vs antioksidan beserta makanan apa saja yang mengandung antioksidan tinggi, dari artikel tersebut telah dijelaskan banyak sekali makanan yang biasa kita komsumsi yang memiliki antioksidan tinggi yang diantaranya banyak kita temui pada sayur dan buah buahan.
namun tidak ada ruginya jika kita mengambil jalan aman dengan menambah asupan nutrisi dengan suplemen yang mengandung antioksidan tinggi.
Royal jelly merupakan salah satu suplemen dengan antioksidan yang tinggi, hal ini dikuatkan dengan hasil  Journal of Agricultural Food Chemistry pada tahun 2008 yang menyatakan bahwa royal jelly memiliki kandungan oksidan tinggi, namun akan jauh lebih baik jika royal jelly yang dikomsumsi dalam keadaan fresh, sehingga jika anda membeli royal jelly pastikan royal jelly tersebut dalam keadaan fresh atau beku dari dalam lemari pendingin.
ok itu tadi 10 manfaat royal jelly berdasarkan hasil penelitian para hli serta pengalaman dari angela yang besar didalam perkebunan lebah sekaligus sebagai pengelola perkebunan dan situs www.bee-pollen-buzz.com
Ok setelah membaca artikel ini semuanya kembali kepada anda, menutup artikel ini lalu tidak melakukan hal apapun yang berarti menyiakan suatu suplemen yang sangat luar biasa diciptakan oleh Tuhan untuk manusia,atau mengambil tindakan dengan mengkomsumsi suplemen luar biasa ini untuk meningkatkan stamina serta kualitas kesehatan yang lebih baik untuk kini dan nanti dan untuk anda dan keluarga anda.




INSHA ALLAH ROYAL JELLY BOLEH MEMBANTU MENYELESAIKAN MASALAH-MASALAH BERIKUT :

- Alahan / Resdung
- Aneamia / Kurang Darah
- Penyakit Hati Dan Jantung
- Hilang Selara Makan
- Jerawat Dan Awet Muda
- Lenguh Sendi / Arthritis
- Asma/ Sukar Bernafas
- Radang Paru-Paru
- Sembelit
- Kekejangan / Lemah Otot
- Bengkak Pundi Kencing
- Keletihan / Kelesuaan Melampau
- Stress
- Meningkatkan Metabolisma
- Masalah Pencernaan
- Penyakit Kulit Seperti Eczema & Kudis
- Utk Wanita Lps Bersalin
- Sakit Kepala
- Kanak-Kanak Hyperaktif
- Lemah Tenaga Batin
- Insomnia
- Mengatasi Masalah Perokok
- Penyakit KroniK



MAYA ADA JUGA MENJUAL ROYAL JELLY

1 BOTOL (500ML) - RM 40
BOTOL (500ML) - RM 75
3 BOTOL (500ML) - RM 100

HARGA TIDAK TERMASUK POS


BERMINAT???
SILA LIKE FB PAGE MAYA BEAUTY HOUSE ( SILA KLIK)

PM/ WHATSAPP +60109266926

Popular Product For All Time